Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το θρίλερ της υπόθεσης του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, καθώς δορυφόροι εντόπισαν νέα αντικείμενα, που ενδεχομένως ανήκουν στο αγνοούμενο Boeing

Παράλληλα, κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν να καταβάλουν αποζημιώσεις στις οικογένειες των επιβαινόντων του αεροσκάφους.  

Εντοπίστηκαν 300 αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό

Σύμφωνα με το Al Arabiya δορυφόροι της Ταϊλάνδης εντόπισαν 300 αντικείμενα να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό. Τα αντικείμενα είναι από 2 έως 15 μέτρα και βρέθηκαν 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το σημείο των ερευνών.

«Ένας ταϊλανδικός δορυφόρος εντόπισε περί τα 300 αντικείμενα, μεγέθους από δύο έως 15 μέτρα, να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό, σε απόσταση 2.700 χλμ. ανοικτά του Περθ», δήλωσε ο 'Ανοντ Σνίντβονγκς, εκτελεστικός διευθυντής της GISTDA. 

«Ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, δεν τολμάμε να επιβεβαιώσουμε, ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους», πρόσθεσε ο ταϊλανδός αξιωματούχος. 

Οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την Τρίτη δεν μπόρεσαν να αναλυθούν παρά χθες, διευκρίνισε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι η πληροφορία διαβιβάσθηκε στη Μαλαισία. 

Τα αντικείμενα αυτά είναι διασκορπισμένα σε περιοχή πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, 2.700 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ, 200 χλμ. από την περιοχή που επισημάνθηκε από το γαλλικό δορυφόρο, σύμφωνα με την ταϊλανδική υπηρεσία.

Οι εικόνες του γαλλικού δορυφόρου είχαν εντοπίσει την παρουσία 122 επιπλεόντων αντικειμένων σε μια περίμετρο 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, εντός της περιοχής των επιχειρήσεων που καθορίστηκε από τις εμπλεκόμενες στις έρευνες χώρες.

Εν τω μεταξύ η κακοκαιρία δυσχεραίνει το έργο των αρχών. Σήμερα το πρωί τα αεροπλάνα και τα πλοία που συμμετέχουν στις έρευνες στον ινδικό Ωκεανό έλαβαν εντολή να σταματήσουν και να γυρίσουν πίσω στις βάσεις τους. Οι έρευνες σταματούν προσωρινά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Σπάει τη σιωπή του ο γιος του πιλότου

Την ώρα που τα σενάρια επιμένουν ότι ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου της Malaysia Airlines, Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ ευθύνεται για τη συντριβή του Boeing, ο γιος του αποφάσισε να υπερασπιστεί τη μνήμη του πατέρα του. 

Ο Αχμάντ Σεθ Σαχ αρνήθηκε πως ο πατέρας του συνέτριψε το αεροπλάνο και οδήγησε στο θάνατο 238 επιβαίνοντες. Ο 26χρονος Σεθ, ο μικρότερος γιος του 52χρονου κυβερνήτη, μιλώντας στους New Straits Times, ανέφερε ότι από την ημέρα που εξαφανίστηκε το Boeing διαβάσε ο,τιδήποτε έχει γραφτεί για την πτήση ΜΗ370, αλλά και για τον πατέρα του. 

Γνωρίζω τις θεωρίες που θέλουν τον πατέρα μου να ήταν φανατισμένος πολιτικά και ότι θα μπορούσε να είχε καταλάβει το Βoeing, είπε και τόνισε: «Αγνοώ τις θεωρίες. Γνωρίζω πολύ καλά τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου», είπε.«Μπορεί να μην ήμασταν πολύ κοντά, καθώς ταξίδευε πάρα πολύ. Αλλά εγώ τον καταλαβαίνω», πρόσθεσε.