Οι ουρανοξύστες στην Κερύνεια, μπήκαν στο “στόχαστρο” του Σερντάρ Ντενκτάς, ηγέτη του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού κόμματος και διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά την πρόθεσης ανέγερσης ουρανοξυστών στην Κερύνεια.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Ντενκτάς δήλωσε ότι με τους ουρανοξύστες θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της Κερύνειας και ότι η πόλη είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα των κατεχομένων .

Η ''Κίπρισλι'' γράφει ότι υπάρχει απόφαση του λεγόμενου υπουργικού για τους ουρανοξύστες στην πόλη και ότι η απόφαση έχει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2006.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Κινήματος Πράσινη Ειρήνη Ντογάν Σαχίρ δήλωσε ότι η ανέγερση ουρανοξύστη είναι ''ένδειξη ασχετοσύνης''.

Το κόμμα ''Νέα Κύπρος'' εκφράζει επίσης την αντίθεσή του στους ουρανοξύστες.

Η ''Σταρ'' δημοσιεύει φωτογραφία του λεγόμενου δήμαρχου Κερύνειας Σουμερ Αϋγκίν (που δημοσιεύτηκε στη Μιλιέτ Κωνσταντινούπολης στις 13-7-2006) να κρατά στο χέρι του την φωτογραφία ουρανοξύστη 29 ορόφων και να δηλώνει ότι η ανέγερσή του θα είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη και γράφει ότι σήμερα ο ίδιος δηλώνει ότι ουρανοξύστης 22 ορόφων θα είναι καταστροφή.