Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δώρο προ ετών στην πρώην καθηγήτρια του της γερμανικής γλώσσας, ένα διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, δήλωσε η 93χρονη σήμερα γυναίκα μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

«Ναι, είναι αλήθεια», είπε ο Μίνα Γιουντίτσκαγια-Μπερλίνερ, η οποία δίδαξε γερμανικά τον πρόεδρο της Ρωσίας στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, πριν η καθηγήτρια μεταναστεύσει τελικά στο Ισραήλ το 1973.

«Ήταν καλός μαθητής (ο Πούτιν)», είπε στο dpa η Μπερλίνερ. «Πάντοτε μάθαινε καλά το λεξιλόγιο και τη γραμματική», συμπλήρωσε.
Σήμερα η Μίνα Γιουντίτσκαγια-Μπερλίνερ ζει στο Τελ Αβίβ, όπου οι τιμές των ακινήτων είναι από τις πιο ακριβές στον κόσμο. Ο Πούτιν συναντήθηκε με την πρώην δασκάλα του για πρώτη φορά μετά τα σχολικά του χρόνια κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ το 2005 και όπως είπε η Μπερλίνερ από τότε άρχισε να της στέλνει μικρά δώρα.

Όπως είπε η γυναίκα ένας ρώσος αξιωματούχος την βοήθησε τότε να κάνει έρευνα αγοράς για ένα διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ και κατέβαλε ένα απροσδιόριστο ποσό για να το αγοράσει εξ ονόματος της.