Ομπάμα: Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία θα έχουν επιπτώσεις και στις ΗΠΑ

Ομπάμα: Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία θα έχουν επιπτώσεις και στις ΗΠΑ

Τυχόν οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα έχουν επιπτώσεις και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, όμως συνεχίζονται οι διεργασίες για να «ελαχιστοποιηθούν», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν ποιες κυρώσεις «πιθανόν θα είχαν σημαντικές επιπτώσεις» στη Μόσχα, σημείωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Ρώμη.

«Καμία από αυτές (τις κυρώσεις) δεν θα έχει μηδενική επίπτωση σε εμάς γιατί η Ρωσία είναι μέρος της παγκόσμιας οικονομίας», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να εκπονήσουμε κυρώσεις οι οποίες θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις στις αμερικανικές εταιρείες ή στις ιταλικές εταιρείες και να μεγιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις τους» σε βασικούς τομείς της Ρωσίας, υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Θα ήταν «ακόμη καλύτερο» αν δεν υπάρξει η ανάγκη για νέες κυρώσεις και η Ρωσία «ακολουθήσει μια πιο σοφή πορεία και δεχθεί την πρόταση της διεθνούς κοινότητα και της ουκρανικής κυβέρνησης» για να επιλυθεί ειρηνικά η κρίση, εκτίμησε ο Ομπάμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο