Ο Ιορδανός πρωθυπουργός Μααρούφ Μπαχίτ επιβεβαίωσε σήμερα το δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και ανακοίνωσε ότι θα καθοριστούν συγκεκριμένα μέρη για τις διαδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις εντάσεις μετά τα βίαια επεισόδια της Παρασκευής στο Αμάν.

"Η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία της συνάθροισης είναι συνταγματικά δικαιώματα, όταν ασκούνται με ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο και δεν βλάπτουν το λαό", δηλώνει ο Μπαχίτ σε ανακοίνωσή του, την οποία μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra.

"Η κυβέρνηση, η οποία είναι προσηλωμένη στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων αυτών, θα καθορίσει συγκεκριμένα μέρη για τις διαδηλώσεις, προκειμένου να προστατεύσει τους διαδηλωτές και να αποτρέψει την παρεμπόδιση της ζωής των άλλων", προσέθεσε.

Ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του και 160 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα τις μεταρρυθμίσεις στο Αμάν, οι μετέχοντες στην οποία είχαν προηγουμένως δεχθεί επίθεση των πιστών στην κυβέρνηση.