Ερευνητικό νεοζηλανδικό αεροσκάφος εντόπισε νέα αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό, όπου διεθνής ερευνητική αποστολή αναζητεί συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines, του οποίου η τύχη αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε η Αρχή Θαλάσσιας Ασφάλειας της Αυστραλίας (AMSA), αναμένονται εικόνες από αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο επιστρέφει στη βάση του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να υπάρξει έρευνα στην περιοχή από πλοίο, το οποίο ωστόσο δεν αναμένεται να βρίσκεται στην περιοχή πριν από το Σάββατο, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της AMSΑ στο Τwitter.

Μετατοπίστηκε η ζώνη των ερευνών

Παράλληλα σήμερα, ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε την αλλαγή της τοποθεσίας, όπου επικεντρώνονται οι έρευνες, καθώς σύμφωνα με νέα στοιχεία το Boeing ταξίδευε με σταθερή, αλλά μεγαλύτερη ταχύτητα, από αυτή που πίστευαν αρχικά.

Σήμερα, τα πλοία και τα αεροσκάφη που αναζητούν ίχνη του αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της δυτικής Αυστραλίας, άλλαξαν κατεύθυνση και μετέβησαν για πρώτη φορά σε μία περιοχή 1.100 χιλιόμετρα βόρεια από το σημείο των ερευνών της τελευταίας εβδομάδας και πλέον. 

Ο υπουργός Χισχαμουντίν Χουσέιν ανακοίνωσε ότι μία νέα ανάλυση των δεδομένων σχετικά με την πορεία του αεροσκάφους υποδηλώνει ότι ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα κι ως εκ τούτου θα είχε καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου απ΄ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα. 

Ο ίδιος είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι "οι αυστραλιανές αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι μετατόπισαν την ζώνη ερευνών κατά περίπου 1.100 χιλιόμετρα". 

"Εξαιτίας των ρευμάτων του ωκεανού, τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν μέσω διαφόρων δορυφορικών φωτογραφιών την τελευταία εβδομάδα μπορεί να περιλαμβάνονται στην νέα αυτή ζώνη ερευνών. Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένουμε ότι (η περιοχή των ερευνών) θα προσδιοριστεί ακριβέστερα", κατέληξε ο ίδιος.