Οι αρχές της Λιβύης έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο του Σαάντι Καντάφι, ενός εκ των γιων του πρώην ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος κρατείται σε φυλακή στην Τρίπολη, στο οποίο ζητάει συγγνώμη από τον λαό της χώρας «για τις προσπάθειές μου να αποσταθεροποιήσω τη χώρα».

Ο Σαάντι Καντάφι, που κατηγορείται από τη λιβυκή δικαιοσύνη «για εγκλήματα που είχαν στόχο να διατηρήσουν τον πατέρα του στην εξουσία», εκδόθηκε την 6η Μαρτίου στην Τρίπολη από τον Νίγηρα, όπου είχε αναζητήσει καταφύγιο από τον Σεπτέμβριο του 2011, λίγο μετά την πτώση του καθεστώτος του Καντάφι.

«Ζητώ συγγνώμη από τον λαό και την κυβέρνηση της Λιβύης», αναφέρει ο Σαάντι στο βίντεο που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από την κρατική τηλεόραση, πριν παραδεχθεί ότι ευθύνεται για «ενέργειες αποσταθεροποίησης της χώρας», χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

«Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένειά μου: Είμαι καλά, η υγεία μου είναι καλή και μου φέρονται καλά», πρόσθεσε στο βίντεο όπου εμφανίζεται να είναι ντυμένος με την μπλε στολή των κρατούμενων και να κάθεται σε ένα γραφείο ενός σωφρονιστικού καταστήματος.

Δίνοντας αυτό το βίντεο στη δημοσιότητα οι αρχές της Λιβύης επιθυμούν να διαψεύσουν τις φήμες που κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Σαάντι Καντάφι, 40 ετών, εξαιτίας της κακομεταχείρισης που υπέστη στη φυλακή αλ Χάντμπα της Τρίπολης, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Σαάντι Καντάφι αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου εντός του Απριλίου, καθώς κατηγορείται ότι διέταξε τη δολοφονία ειρηνικών διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του πατέρα του.

TAGS