Οι λίστες αναμονής, οι φάκελοι και τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης που είχε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής με τον Διευθυντή του νοσηλευτηρίου και τους Διευθυντές των διαφόρων κλινικών.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο Υπουργός ανέφερε ότι «σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ο σκοπός της επίσκεψης είναι να δούμε καθημερινά προβλήματα των ασθενών και να βρούμε λύσεις».

Είχαμε την ευκαιρία, συνέχισε, «να συναντηθούμε με την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ασθενών και τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου και να συζητήσουμε διάφορα προβλήματα σχετικά με τις λίστες αναμονής, με τους φακέλους, τα προσωπικά δεδομένα και άλλα καθημερινά προβλήματα των ασθενών και να συζητήσουμε λύσεις».

Πρόσθεσε πως είχε επίσης συνάντηση με τους Διευθυντές των διαφόρων κλινικών του Νοσοκομείου «να τους ακούσω, να ενημερωθώ και να συζητήσουμε διάφορα θέματα τα οποία τους απασχολούν».

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι «είδαμε ορισμένους χώρους του Νοσοκομείου στους οποίους οι ασθενείς επίσης αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα για να αισθανθούμε από κοντά τα διάφορα θέματα που αντιμετωπίζουν, την ταλαιπωρία που υφίστανται, ώστε να έχουμε μια εικόνα και να δώσουμε λύσεις».

Σε ερώτηση ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο Υπουργός απάντησε πως «τόσο στη Λάρνακα όσο και σε διάφορα άλλα δημόσια νοσηλευτήρια το μεγάλο πρόβλημα είναι οι λίστες αναμονής. Προσπαθούμε να πάρουμε κάποια μέτρα για να απαμβλύνουμε αυτό το πρόβλημα ιδιαίτερα στο πρώτο ραντεβού».

Ερωτηθείς κατά πόσον το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής ενδεχομένως να επιλυθεί με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ο κ. Πατσαλής απάντησε πως «είναι νωρίς να μιλάμε για την επίλυση προβλημάτων μέσω της εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Νομίζω ότι προς το παρόν πρέπει να δώσουμε σημασία στα καθημερινά προβλήματα γιατί έτσι κι’ αλλιώς το ΓΕΣΥ θα έρθει μετά από ενάμιση χρόνο περίπου».

Σε ερώτηση εάν το πρόβλημα θα λυθεί με τη συνεργασία του Υπουργείου με ιδιωτικές κλινικές, είπε πως «θα δούμε, εξετάζεται ακόμα» το θέμα αυτό.