Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 300 αναφορές σχετικά με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, υποστήριξε το Σάββατο το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο πληροφορίες από τον πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το όνομα της καγκελαρίου ήταν μεταξύ των ονομάτων 122 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για τους οποίους συγκέντρωνε πληροφορίες η NSA το Μάιο του 2009, αναφέρεται στον ιστότοπο του γερμανικού περιοδικού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αμερικανική υπηρεσία συνέταξε περισσότερες από 300 αναφορές σχετικά με την Άγκελα Μέρκελ, ενώ όπως ανέφερε το περιοδικό στα ντοκουμέντα στα οποία είχε πρόσβαση ανάγνωσε και τα ονόματα των προέδρων του Περού, της Σομαλίας ή ακόμη της Λευκορωσίας.

Οι φάκελοι με τα συγκεκριμένα στοιχεία ήταν αποθηκευμένοι σε μια βάση δεδομένων της NSA που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για τη γερμανική δικαιοσύνη, η οποία θέλει να αποφασίσει μέσα στις ερχόμενες ημέρες αν θα ξεκινήσει δικαστική έρευνα με θέμα τις υποψίες κατασκοπείας, αναφέρει το περιοδικό.