Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ ζήτησε από τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ αμερικανό στρατηγό Φίλιπ Μπρίντλοβ να διακόψει το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον και να επιστρέψει στην Ευρώπη, καθώς υπάρχει "αβεβαιότητα" στο Πεντάγωνο λόγω της "έλλειψης διαφάνειας" της Ρωσίας σε σχέση με τις κινήσεις στρατευμάτων της κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

Ο αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ, ο οποίος είναι ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού αναμένετο να καταθέσει στο Κονγκρέσο αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο επέστρεψε εσπευσμένα στην Ευρώπη το βράδυ του Σαββάτου.

"(Ο Χέιγκελ) θεωρεί ότι η πρόωρη επιστροφή του στρατηγού Μπρίντλοβ ήταν η συνετή κίνηση που έπρεπε να γίνει, δεδομένης της έλλειψης διαφάνειας και της πρόθεσης εκ μέρους της ρωσικής ηγεσίας για τις στρατιωτικές κινήσεις της κατά μήκος των συνόρων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κέρμπι.

"Γενικότερα, ( ο υπουργός Άμυνας) έκρινε ότι είναι σημαντικό για τον στρατηγό Μπρίντλοβ να συνεχίσει τις προσπάθειές μας για διαβουλεύσεις με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και να συζητήσει συγκεκριμένους τρόπους για παροχή πρόσθετης διαβεβαίωσης στους νατοϊκούς συμμάχους μας στην Ανατολική Ευρώπη".