Είκοσι ένας κρατούμενοι πιθανώς ισλαμιστές μαχητές της ριζοσπαστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να αποδράσουν από το τοπικό αρχηγείο των εγχώριων υπηρεσιών ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούζα .

Η απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε την ώρα του πρωινού φαγητού σύμφωνα με την εκπρόσωπο των υπηρεσιών ασφαλείας, Μέριλιν Ογκάρ. Είκοσι ένας κρατούμενοι σκοτώθηκαν και δύο μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας τραυματίστηκαν σοβαρά , δήλωσε η κα Ογκάρ, αναφέροντας ότι η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο και ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας όπου κρατούνταν οι ύποπτοι ισλαμιστές είναι κοντά στην κατοικία του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν, γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση στις αρχές αν και ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νιγηρίας, υποβάθμισε το περιστατικό, αναφέροντας στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η προεδρική κατοικία δεν επηρεάστηκε.

Οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν την αιματηρή ένοπλη εξέγερση της Μπόκο Χαράμ στα βορειο- ανατολικά της χώρας, η οποία διαρκεί επί σχεδόν πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014, η ένοπλη εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, έχει προκαλέσει περισσότερους από 1.000 θανάτους και οδήγησε στην απομάκρυνση από τις εστίες τους περίπου 250.000 ανθρώπους σε τρεις επαρχίες στα βορειοανατολικά της χώρας όπου και μαίνονται σφοδρές μάχες των ισλαμιστών με τις δυνάμεις ασφαλείας.