Ένα πολύ σκληρό editorial ετοίμασε για σήμερα η εφημερίδα China Daily στους συγγενείς των επιβατών του Boeing της Malaysia Airlines
 
«Αποδεχτείτε ότι είναι νεκροί και ετοιμαστείτε για τις κηδείες τους», γράφει στον τίτλο και προκαλεί σοκ στις οικογένειες που εδώ και τρεις εβοδμάδες αγωνιούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. 
 
Η China Daily είναι κρατική εφημερίδα και όπως γράφει η Daily Mail  ουσιαστικά η Κίνα ζητά από τους συγγενείς των επιβαινόντων να σταματήσουν να μετατρέπουν το πένθος τους σε θυμό προς τη Μαλαισιανή κυβέρνηση και να αρχίζουν να συνειδητοποιούν την πραγματικότητα. 
 
Όπως εκτιμά η βρετανική εφημερίδα η υπόθεση είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Κίνας - Μαλαισίας  καθώς οι Κινέζοι συγγενείς των επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης είχαν κριτικάρει έντονα τις έρευνες των Μαλαισιανών αρχών. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, πως 30 μέλη συγγενών πήγαν χθες στην Κουάλα Λουμπούρ όπου και ύψωσαν πανό στο οποίο έγραφαν: «Δώστε μας τον δολοφόνο. Πείτε μας την αλήθεια. Δώστε τους συγγενείς μας πίσω».
 
Το editorial καταλήγει πως: «αν και η Μαλαισία χειρίστηκε με αδεξιότητα το θέμα, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ίσως αυτό είναι το πιο παράξενο αεροπορικό δυστύχημα στην Ασία. Δεν θα πρέπει να κατηγορεί κανείς τις Μαλασιανές αρχές ότι κρύβει σκόπιμα πληροφορίες χωρίς να έχει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία».