Πορτογαλία: Κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες α λα ελληνικά


Όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στην Αθήνα το τελευταίο χρονικό διάστημα, έτσι και στη Λισαβόνα, παρέλυσε η κυκλοφορία στο μετρό, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε το συνδικάτο των εργαζομένων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς που αποφάσισε η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό στη Λισαβόνα έκλεισαν, σύμφωνα με τη διοίκηση και τα συνδικάτα, λόγω της απεργίας που έχει προγραμματιστεί σήμερα έως τις 11:00 τοπική ώρα (13:00' ώρα Ελλάδος).

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες επιχειρήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες απεργίες τις τελευταίες εβδομάδες κατά της πολιτικής της κυβέρνησης που επέβαλε από τον Ιανουάριο μείωση κατά μέσο 5% στις αποδοχές των εργαζομένων και ζήτησε από τις επιχειρήσεις αυτές μείωση των δαπανών κατά 15%.

Ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του προγράμματος αυστηρής λιτότητας που εισηγήθηκε, το οποίο απέβλεπε στη μείωση στο 4,6% του ΑΕΠ του δημοσίου ελλείμματος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο