current views are: 1

1 Απριλίου 2014
Δημοσίευση10:24

Έκκληση απελευθέρωσης από γερμανό όμηρο στην Υεμένη

Ένας γερμανός πολίτης, ο οποίος κρατείται όμηρος από μέλη φυλής στην Υεμένη εδώ και δύο μήνες, έκανε έκκληση για την απελευθέρωσή του σε βίντεο που προβλήθηκε από ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Υεμένης.

Δημοσίευση 10:24’
αρθρο-newpost

Ένας γερμανός πολίτης, ο οποίος κρατείται όμηρος από μέλη φυλής στην Υεμένη εδώ και δύο μήνες, έκανε έκκληση για την απελευθέρωσή του σε βίντεο που προβλήθηκε από ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Υεμένης.

Ένας γερμανός πολίτης, ο οποίος κρατείται όμηρος από μέλη φυλής στην Υεμένη εδώ και δύο μήνες, έκανε έκκληση για την απελευθέρωσή του σε βίντεο που προβλήθηκε από ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Ο όμηρος, τον οποίο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν κατονομάζει λόγω των νόμων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής που ισχύουν στη Γερμανία, φέρεται ότι κρατείται στην επαρχία Μαρίμπ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου Al-Yemen al Youm, ο οποίος του πήρε συνέντευξη, ο γερμανός όμηρος έκανε έκκληση στις κυβερνήσεις της Υεμένης και της Γερμανίας να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του καθώς πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα και η κατάστασή του επιδεινώνεται.

Φορώντας σκούρα γυαλιά και την παραδοσιακή λευκή, μακριά ενδυμασία των Αράβων, ο όμηρος εμφανίζεται να ανταλλάσσει χειραψία με τον δημοσιογράφο, ενώ ένας από τους απαγωγείς στέκεται δίπλα του κρατώντας ένα ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ.
Οι τρεις άνδρες στέκονται μπροστά από το γκαράζ ενός υπό κατασκευή σπιτιού.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του υεμενίτικου τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος μετέβη οδικώς στην έρημο για να συναντήσει τους απαγωγείς, ο Γερμανός απήχθη στη Σαναά στα τέλη Ιανουαρίου από μέλη φυλής που επιδιώκουν την αποφυλάκιση δύο συγγενών τους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο απαγωγέας που εμφανίζεται στο βίντεο ονομάζεται Αλί Χαριτζιουάν.

Πολλοί ξένοι έχουν πέσει θύματα απαγωγής στην Υεμένη τα τελευταία χρόνια από μέλη φυλών ή οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα. Κάποιοι από αυτούς έχουν εκτελεστεί από ακραίες οργανώσεις κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ ξένων κυβερνήσεων.


σχετικα αρθρα