Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Ουκρανία εναντίον της ένταξής της στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι προηγούμενες προσπάθειες του Κιέβου να προσεγγίσει την συμμαχία είχαν ανεπιθύμητες συνέπειες.

«(Παλιές προσπάθειες) οδήγησαν σε ένα πάγωμα των πολιτικών επαφών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σε έναν πονοκέφαλο ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία και (...) σε έναν διχασμό στην ουκρανική κοινωνία», προειδοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σήμερα, ημέρα κατά την οποία διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Το ρωσικό υπουργείο προειδοποίησε ότι οι μελλοντικοί οικονομικοί δεσμοί ανάμεσα στην Μόσχα και το Κίεβο «θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες της Ουκρανίας στο πλαίσιο της εξωτερικής της πολιτικής».

Η ανακοίνωση αυτή υπογραμμίζει την ευαισθησία της Ρωσίας όσον αφορά τις επαφές ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, με την οποία οι σχέσεις της Μόσχας επιδεινώθηκαν μετά την καθαίρεση του υποστηριζόμενου από αυτήν προέδρου του Κιέβου Βίκτορ Γιανουκόβιτς στις 22 Φεβρουαρίου.