Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανανεώνει μια πρόσκληση για υποβολή προσφορών για την κατασκευή 708 κατοικιών σε μια συνοικία της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την ώρα που ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καταβάλλει προσπάθειες για την παράταση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ανανέωση της αίτησης που είχε δημοσιοποιηθεί τον Αύγουστο και η οποία δεν είχε ανταπόκριση», διευκρίνισε η Χάγκιτ Οφράν στέλεχος της ισραηλινής οργάνωσης κατά του εποικισμού Ειρήνη Τώρα.

Το ισραηλινό υπουργείο Στέγασης «προσπαθεί να πλήξει (…) την ειρηνευτική διαδικασία (…) και τις προσπάθειες του Τζον Κέρι να την προωθήσει», πρόσθεσε η Οφράν.

Η πρόσκληση αυτή για την υποβολή προσφορών για την κατασκευή κατοικιών στη συνοικία Γκίλο δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον κανενός επενδυτή καμία από τις δύο φορές που δημοσιεύθηκε, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο, και «έγινε πιο ελκυστική» στην τελευταία της εκδοχή, αναφέρει το στρατιωτικό ισραηλινό ραδιόφωνο που πρώτο μετέδωσε την είδηση.