Το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος για τα ζώα Κύπρου (Animal Party Cyprus), θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου στο συνεδριακό κέντρο στην Λευκωσία, στην παρουσία και του Προέδρου (ή εκπρόσωπου) της Κυπριακή Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της πρωτοβουλίας για τον σχηματισμό του νέου κόμματος κ. Κυριάκο Κυριάκου, έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι 300 απαιτούμενες υπογραφές υποστηρικτών προς το κόμμα, ενώ κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό και θεαματικό το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από άτομα για να πλαισιώσουν την νέα πολιτική κίνηση. Ως πρότυπο συγκρότησης του κόμματος  για τα ζώα Κύπρου, όπως μας εξηγεί ο κ. Κυριάκου είναι τα αντίστοιχα της Ολλανδίας και της Γερμανίας, οι πρόεδροι των οποίων θα βρίσκονται στην Κύπρο για να χαιρετήσουν στο ιδρυτικό συνέδριο.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι προγραμματικές θέσεις του νέου κόμματος όπως επίσης και ενημερωτικό φυλλάδιο. Κατά τον κ. Κυριάκου, που είναι ο εκπρόσωπος της οργάνωσης επιμόρφωσης για την Ευημερία των Ζώων, η δημιουργία κόμματος, εκτός των πλαισίων του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών,  προέρχεται από την ανάγκη μιας πιο δυναμικής κι ανεξάρτητης παρουσίας στον κυπριακό χώρο κι αποκλειστικής ενασχόλησης με το κεφάλαιο προστασίας κι ευημερίας των ζώων.  

Τα κεντρικά γραφεία του Animal Party Cyprus βρίσκονται στην Λεμεσό, οδός Ιωάννη Κυριακίδη 12 (Βόρεια από τα φώτα Συμμιλίδη).