Με τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Επρόκειτο για συνάντηση που είχε ζητήσει ο ίδιος ο  Μπερλουσκόνι, με σκοπό να εκθέσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τις θέσεις του κόμματός του σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την μεταρρύθμιση της γερουσίας.

Πρόκειται, ως γνωστόν, για δυο από τις κύριες προγραμματικές δεσμεύσεις του νέου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Για να εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις αυτές χρειάζεται η συνεργασία της κεντροδεξιάς παράταξης.

Στο μεταξύ, το κόμμα του «μίστερ τιβί», η «Φόρτσα Ιτάλια» ανακοίνωσε ότι το επώνυμο «Μπερλουσκόνι» θα πλαισιώνει το σύμβολο της πολιτικής αυτής δύναμης στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαίου.

Σε ότι αφορά την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της εικοσιεννιάχρονης κόρης του Ιταλού καναλάρχη και πολιτικού, Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι (η οποία εργάζεται ως μάνατζερ στην ποδοσφαιρική ομάδα Μίλαν) η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει οριστική επιβεβαίωση αλλά ούτε κάποια διάψευση, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και ότι η οριστική απάντηση θα πρέπει να δοθεί πολύ γρήγορα».

Ηγετικά στελέχη της Φόρτσα Ιτάλια, τέλος, αναφέρουν ότι «το επώνυμο Μπερλουσκόνι θα πλαισιώνει το σύμβολο του κόμματος στις Ευρωεκλογές, διότι είναι βέβαιο ότι, ούτως ή άλλως, μεγάλος αριθμός εκλογέων θα ήθελε έγραφε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού στο ψηφοδέλτιο, με κίνδυνο να ακυρωθεί τεράστιο ποσοστό ψήφων».