Νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών έπληξε την περιοχή της βόρειας Χιλής σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).

Ο σεισμός, που είναι ο μεγαλύτερος από μια σειρά μετασεισμών που ακολούθησαν τον φονικό χθεσινό σεισμικό χτύπημα μεγέθους 8,2 που έπληξε και πάλι τη βόρεια Χιλή, είχε επίκεντρο 19 χιλιόμετρα νότια του λιμανιού Ικουίκουε και σχετικά μικρό εστιακό βάθος το οποίο μετρήθηκε περίπου στα 20 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS 

Τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της Χιλής μετά τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε την πόλη Ικίκε, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής και ήταν ύψους 0,7 του μέτρου, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού. Κατά συνέπεια, ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι στη Χιλή και το Περού.

Οι αρχές της χώρας διέταξαν την προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών αμέσως μετά την εκδήλωση του νέου μεγάλου μετασεισμού. Σε προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών προχώρησε και το γειτονικό Περού.

Δείτε το βίντεο από την ώρα του νέου σεισμού