Ο αριθμός των καταγεγραμμένων στον Λίβανο σύρων προσφύγων ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

"Ο αριθμός των προσφύγων που διέφυγαν από τη Συρία προς τον γειτονικό Λίβανο ξεπέρασε σήμερα το ένα εκατομμύριο, γεγονός που αποτελεί καταστροφικό ρεκόρ που επιδεινώνεται από την ταχεία εξάντληση των πόρων και μία κοινότητα υποδοχής στα πρόθυρα της διάρρηξης", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπατης Αρμοστείας. 

"Τρία χρόνια μετά την έναρξη της σύρραξης στη Συρία, ο Λίβανος έχει γίνει η χώρα με την μεγαλύτερη αναλογία προσφύγων ανά κάτοικο στον κόσμο ... και η εισροή επιταχύνεται", αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

"Τον Απρίλιο 2012, υπήρχαν 18.000 σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο, τον Απρίλιο 2013, ήταν 356.000 και σήμερα, τον Απρίλιο 2014, ένα εκατομμύριο", σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία που καθημερινά καταγράφει 2.500 νέους πρόσφυγες , δηλαδή περισσότερο από ένα άτομο ανά κάτοικο στον Λίβανο". 

"Οι Λιβανέζοι επιδεικνύουν σημαντική γενναιοδωρία, αλλά αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο Λίβανος υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων σε ολόκληρη την πρόσφατη ιστορία. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα να φέρει μόνη το βάρος αυτό", δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο Υπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.