Τους ισχυρισμούς των αρχών του Κιέβου, σύμφωνα με τους οποίους η έκπτωτη κυβέρνηση της Ουκρανίας και οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας εμπλέκονται στις δολοφονίες αντικυβερνητικών διαδηλωτών τον Φεβρουάριο στην πλατεία Μαϊντάν, αντικρούουν «πολλές αποδείξεις», δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τους ισχυρισμούς αυτούς «αντικρούουν πολλές αποδείξεις», είπε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι η έρευνα για τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 90 άνθρωποι και οδήγησαν στην πτώση του φιλορωσικού καθεστώτος, θα πρέπει να διεξαχθεί με «διαφανή» τρόπο.

Ο ρώσος υπουργός αναφέρθηκε εξάλλου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον με τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Πάετ, η οποία υπεκλάπη και μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου στις αρχές Μαρτίου.

Στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας ο Πάετ δήλωσε ότι η ουκρανική αντιπολίτευση στον ανατραπέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ενδέχεται να εμπλέκεται στις επιθέσεις του Φεβρουαρίου. «Η αλήθεια πρέπει να αποκατασταθεί με διαφανή τρόπο και στο σύνολό της», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.