Πρόστιμο στη Λε Πεν για παραπλανητικό φέιγ-βολάν

Πρόστιμο στη Λε Πεν για παραπλανητικό φέιγ-βολάν

Σε πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε η ηγέτιδα της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λε Πεν για τα παραπλανητικά φέιγ-βολάν που μοίραζαν τα μέλη του Εθνικού Μετώπου την περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2012, στα οποία ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν εμφανιζόταν να ζητά, στα αραβικά, την ψήφο των Αράβων που ζουν στη χώρα.

Στο φέιγ-βολάν υπήρχε μια φωτογραφία του Μελανσόν συνοδευόμενη από το σύνθημα «Δεν υπάρχει μέλλον για τη Γαλλία χωρίς τους Άραβες-Ψηφίστε Μελανσόν». Τα φυλλάδια αυτά μοιράστηκαν σε μια εκλογική περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ όπου ήταν υποψήφιοι η Λε Πεν και ο Μελανσόν.

Μολονότι τότε και οι δύο τους ηττήθηκαν από τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον περασμένο μήνα το Εθνικό Μέτωπο κέρδισε στις δημοτικές εκλογές την πόλη Ενίν-Μπομόν.

Τοπικό δικαστήριο έκρινε ένοχη τη Λεπέν για απάτη για το φέιγ-βολάν που σχεδίασαν και μοίρασαν μέλη του κόμματός της. Ο δικηγόρος της είπε ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεμαχίας της με τον Μελανσόν το 2012 η Λε Πεν παρουσίασε το πλαστό φέιγ-βολάν λέγοντας ότι η επίμαχη φράση προερχόταν από μια ομιλία που εκφώνησε ο αριστερός υποψήφιος στη Μασσαλία. Ο Μελανσόν δεν αμφισβήτησε ότι είπε τη φράση αλλά τόνισε ότι το φέιγ-βολάν είναι παραπλανητικό, αφού φαινόταν σαν να προερχόταν από το δικό του επιτελείο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο