Σε πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε η ηγέτιδα της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λε Πεν για τα παραπλανητικά φέιγ-βολάν που μοίραζαν τα μέλη του Εθνικού Μετώπου την περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2012, στα οποία ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν εμφανιζόταν να ζητά, στα αραβικά, την ψήφο των Αράβων που ζουν στη χώρα.

Στο φέιγ-βολάν υπήρχε μια φωτογραφία του Μελανσόν συνοδευόμενη από το σύνθημα «Δεν υπάρχει μέλλον για τη Γαλλία χωρίς τους Άραβες-Ψηφίστε Μελανσόν». Τα φυλλάδια αυτά μοιράστηκαν σε μια εκλογική περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ όπου ήταν υποψήφιοι η Λε Πεν και ο Μελανσόν.

Μολονότι τότε και οι δύο τους ηττήθηκαν από τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον περασμένο μήνα το Εθνικό Μέτωπο κέρδισε στις δημοτικές εκλογές την πόλη Ενίν-Μπομόν.

Τοπικό δικαστήριο έκρινε ένοχη τη Λεπέν για απάτη για το φέιγ-βολάν που σχεδίασαν και μοίρασαν μέλη του κόμματός της. Ο δικηγόρος της είπε ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεμαχίας της με τον Μελανσόν το 2012 η Λε Πεν παρουσίασε το πλαστό φέιγ-βολάν λέγοντας ότι η επίμαχη φράση προερχόταν από μια ομιλία που εκφώνησε ο αριστερός υποψήφιος στη Μασσαλία. Ο Μελανσόν δεν αμφισβήτησε ότι είπε τη φράση αλλά τόνισε ότι το φέιγ-βολάν είναι παραπλανητικό, αφού φαινόταν σαν να προερχόταν από το δικό του επιτελείο.