Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν 25 Ουκρανούς, τους οποίους κατηγορούν ότι σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό, φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών οι επιθέσεις επρόκειτο να γίνουν μεταξύ 14-16 Μαρτίου σε επτά περιοχές», ανέφερε η παρουσιάστρια του καναλιού.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρία μέλη του Πράβι Σέκτορ (Δεξιός Τομέας), της παραστρατιωτικής, ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης που συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις για την ανατροπή του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν ότι «είχαν λάβει οδηγίες από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας», πρόσθεσε το κανάλι.

Στο ρεπορτάζ του το NTV υποστηρίζει ότι οι 25 Ουκρανοί είχαν αναλάβει να φωτογραφίζουν τις κινήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία και να έρθουν σε επαφή με «ριζοσπαστικές ρωσικές ομάδες». Στο βίντεο που μεταδόθηκε διακρίνονται τρεις νεαροί να μιλούν στην κάμερα, όμως η φωνή τους καλυπτόταν από εκείνην της παρουσιάστριας.

Νωρίτερα σήμερα οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας είχαν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν δύο Ρώσους στην περιοχή του Λβιβ με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν Ουκρανούς πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και υποψηφίους για την προεδρία της χώρας στις προσεχείς εκλογές.