Ένα βρέφος μόλις 6 ημερών είναι το τελευταίο θύμα του εγκέλαδου που έπληξε την περασμένη Τρίτη τη Χιλή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους επτά. 

Το μωρό πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια αφού αυτό και η μητέρα του αναγκάστηκαν να περάσουν αρκετές ημέρες στην ύπαιθρο, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο άρθρο της ιστοσελίδας Emol. 

Η κατοικία της γυναίκας είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα. Μονάδες του στρατού διένειμαν την Παρασκευή πόσιμο νερό αφού αρκετές πόλεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροδότηση. 

Στην πόλη Ινκουίκε ένας κλέφτης συνελήφθη, καθώς και ένας οδηγός λεωφορείου, ο οποίος ανέβασε την τιμή του εισιτηρίου από 3.000 σε 20.000 πέσος. Ο οδηγός κατηγορείται για κερδοσκοπία κατά τη διάρκεια καταστροφής. 

Ο σεισμός έπληξε τις περιοχές περίπου 100 χιλιόμετρα από τις βόρειες ακτές της Χιλής, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι μετασεισμοί που ακολούθησαν έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σοβαρές ζημιές σε κτίρια και εγκαταστάσεις.