Μια ομάδα 221 αλεξιπτωτιστών δεν κατάφερε χθες Παρασκευή στη διάρκεια της τελευταίας της προσπάθειας να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο πάνω από την έρημο της νότιας Αριζόνας, μία ημέρα αφού μία συνάδελφός τους σκοτώθηκε σε μια άλλη προσπάθεια. 

Οι αλεξιπτωτιστές από 28 χώρες πήδηξαν από ύψος περίπου 6.000 μέτρων πάνω από την πόλη Ελόι της Αριζόνα σε μια προσπάθεια να σπάσουν το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού προσώπων που θα συμμετείχαν σε δύο σχηματισμούς στον αέρα προτού ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους δήλωσε η Γκούλσιν Γκίλμπερτ εκπρόσωπος της ομάδας World Team που οργάνωσε το εγχείρημα. Το προηγούμενο ρεκόρ, στο οποίο συμμετείχαν 110 αλεξιπτωτιστές, επιτεύχθηκε πέρσι στη Φλόριντα. 

Σύμφωνα με την Γκίλμπερτ, η χθεσινή απόπειρα απέτυχε γιατί δύο αλεξιπτωτιστές έχασαν τον σχηματισμό.
Χθες Παρασκευή ήταν η τέταρτη και τελευταία απόπειρα της ομάδας, η οποία ήταν αφιερωμένη και σε μια βετεράνο γερμανίδα αλεξιπτωτίστρια η οποία σκοτώθηκε την Πέμπτη όταν υπήρξε κάποια δυσλειτουργία στο αλεξίπτωτό της. Η Ντιάνα Πάρις, 46 ετών, σκοτώθηκε επί τόπου. 

Παρόλα αυτά η ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει στην τέταρτη απόπειρα αφήνοντας τη θέση της Πάρις στους σχηματισμούς κενή, πρόσθεσε η Γκίλμπερτ. 

Το δυστύχημα της Πέμπτης ήταν το τρίτο που σημειώνεται στην προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ του αθλήματος. Τον περασμένο Δεκέμβριο, στις ίδιες εγκαταστάσεις, ένας Βρετανός και ένας Γερμανός που μετείχαν σε μια ομάδα 200 αλεξιπτωτιστών συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αέρα και έπεσαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα.