Σχεδόν 70 ώρες έχει εισχωρήσει συνολικά στις τηλεοπτικές οθόνες των Ιταλών ο νέος τους πρωθυπουργός, με τον Τύπο της χώρας να κάνει λόγο για πραγματική «κατάληψη της τηλεόρασης» από τον Ματέο Ρέντσι.

Συγκεκριμένα, από την 17η έως και την 31η Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας «έπαιξε» κατά μέσο όρο πέντε ώρες την ημέρα στην τηλεόραση, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, ενώ οι συνολικές του τηλεοπτικές εμφανίσεις αγγίζουν τις 70 ώρες.

Περίπου 51 ώρες από τον χρόνο των δελτίων ειδήσεων αφιερώνονται είτε σε ομιλίες του Ματέο Ρέντσι (σ.σ: 22 ώρες), είτε σε ειδήσεις για τον ίδιο και το έργο του ως πρωθυπουργός (σ.σ: 29 ώρες). Επίσης ο Ρέντσι έχει περάσει πάνω από 17 ώρες σε τηλεοπτικά πλατό, καλεσμένος σε πολιτικά talk shows, ιδίως τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με διάφορους επικοινωνιολόγους, το γεγονός αυτό δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, καθώς ο Ρέντσι έχει υποσχεθεί ένα δυναμικό και ταχύτατο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη νεανικότητά του και στην πολιτική του εικόνα που αναδίδει μία κάποια φρεσκάδα.