Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Συρίας από την πτώση οβίδων, μία εκ των οποίων έπληξε την όπερα της Δαμασκού, μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν από την πτώση μιας οβίδας στην όπερα της Δαμασκκού, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο», διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η όπερα, που είναι χτισμένη στην πλατεία των Ομεγιάδων όπου βρίσκονται και σημαντικά κυβερνητικά και στρατιωτικά κτίρια όπως το αρχηγείο του στρατού, εγκαινιάστηκε το 2004 από τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τρείς ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση οβίδας στη συνοικία Αμπασίντ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Δαμασκού, συνέχισε το Sana, που απέδωσε τις επιθέσεις αυτές σε «τρομοκράτες», όρο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Συρίας για να χαρακτηρίσει τους εξεγερμένους.

Το Σάββατο οβίδες έπεσαν κοντά στην πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό και σε κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν ενταθεί οι επιθέσεις των εξεγερμένων με οβίδες εναντίον της πρωτεύουσας. Όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τέτοιες επιθέσεις την Παρασκευή.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται την ώρα που ο τακτικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τις συνοικίες της ανατολικής Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

 

TAGS