Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, στα πρώτα σχόλιά του μετά την κρίση που ξέσπασε στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις αλλά «όχι με οποιοδήποτε κόστος».

Ο Νετανιάχου, μιλώντας μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο, προειδοποίησε επίσης ότι το Ισραήλ θα απαντήσει λαμβάνοντας μέτρα, αν οι Παλαιστίνιοι προχωρήσουν σε μονομερείς κινήσεις για την αναγνώριση ενός κράτους.

«Από την πλευρά μας θα απαντήσουμε με μονομερή μέτρα σε οποιαδήποτε μονομερή μέτρα λάβουν εκείνοι (οι Παλαιστίνιοι)», υπογράμμισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Μετά την άρνηση του Ισραήλ να απελευθερώσει στις 29 Μαρτίου την τελευταία ομάδα παλαιστίνιων κρατουμένων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών με πρωτοβουλία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι τον Ιούλιο του 2013, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς υπέγραψε την Τρίτη αιτήματα για την ένταξη των Παλαιστινίων σε 15 διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες.