Συμβατά με το μαύρο κουτί του χαμένου αεροσκάφους της Malaysa Airlines είναι τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν στον Ινδικό ωκεανό. 

Ένα αυστραλιανό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines εντόπισε δύο νέα ηχητικά σήματα τα οποία ενδέχεται να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του Boeing 777 μέσα σε διάστημα δύο ωρών, ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές.

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Άνγκους Χιούστον, ο επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει την έρευνα για τον εντοπισμό της πτήσης MH370, περιέγραψε την εξέλιξη αυτή ως "την πιο πολλά υποσχόμενη μέχρι στιγμής" στην επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους.

Ωστόσο οι αρχές που συμμετέχουν στις έρευνες αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να περάσουν ημέρες μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι όντως τα σήματα προέρχονται από το μαύρο κουτί του Boeing.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των ερευνών τόνισε ότι «τίποτα δεν γινεται γρήγορα» ενώ οι ερευνητές τονίζουν ότι ο χρόνος για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού έχει αρχίσε να εξαντλείται.

Λίγες μόνο ώρες απομένουν πριν το σήμα του σταματήσει οριστικά, καθώς οι μπαταρίες στο εσωτερικό του μαύρου κουτιού διαρκούν περίπου 30 ημέρες.

Σήμερα είναι η 30η μέρα αν και οι ειδικοί έχουν πει ότι θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη λίγες ημέρες αν ήταν πλήρης η ισχύς τους.

Την ίδια ώρα οι νέες αναλύσεις της πορείας του αεροσκάφους δείχνουν ότι το Boeing πιθανότατα άλλαξε διαδρομή για να αποφύγει τα ραντάρ.