Εντός των επόμενων ωρών ή ημερών αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στις έρευνες για το Boeing της Malaysia Airlines, ύστερα και από τον εντοπισμό νέων ηχητικών σημάτων, που ενδεχομένως προέρχονται από το «μαύρο» κουτί του αεροσκάφους.

Νωρίτερα, οι μαλαισιανές αρχές σε συνέντευξη τύπου επεσήμαναν ότι προτεραιότητα των ερευνών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι να βρεθεί το «μαύρο» κουτί, καθώς θα σταματήσει να εκπεμπεί σήμα εντός των επόμενων ωρών. Βέβαια, σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν η ισχύς των μπαταριών ήταν πλήρης, θα μπορούσε να διαρκέσει λίγες μέρες ακόμη.

Στη συνέντευξη τύπου, οι αρχές της Μαλαισίας επανέλαβαν πως οι πιλότοι της πτήσης MH370 είναι πολύ πιθανό να προέβησαν σε κινήσεις ώστε να αποφύγουν τα ραντάρ πάνω από τον εναέριο χώρο της Μαλαισίας. Ωστόσο, δήλωσαν ότι οι ελπίδες για επιζώντες δεν έχουν εξανεμιστεί και ότι όλοι προσεύχονται για εκείνους. 

Νέα ηχητικά σήματα από τα βάθη του Ωκεανού

Εν τω μεταξύ, ένα αυστραλιανό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε δύο νέα ηχητικά σήματα τα οποία ενδέχεται να προέρχονται από το «μαύρο» κουτί του Boeing 777 μέσα σε διάστημα δύο ωρών, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι αυστραλιανές αρχές.

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Άνγκους Χιούστον, επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει την έρευνα για τον εντοπισμό της πτήσης MH370, περιέγραψε την εξέλιξη αυτή ως "την πιο πολλά υποσχόμενη μέχρι στιγμής" στην επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους.

Ωστόσο οι αρχές που συμμετέχουν στις έρευνες αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να περάσουν ημέρες μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι όντως τα σήματα προέρχονται από το «μαύρο» κουτί του Boeing.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των ερευνών τόνισε ότι «τίποτα δεν γινεται γρήγορα» ενώ οι ερευνητές τονίζουν ότι ο χρόνος για τον εντοπισμό του «μαύρου» κουτιού έχει αρχίσε να εξαντλείται.