Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίσθηκε σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Η ισραηλινή αεροπορική επίθεση είχε στόχο δύο Παλαιστίνιους που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα. Ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ταξιαρχιών της Αλ-Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, οι δύο Παλαιστίνιοι ήταν μέλη της ριζοσπαστικής αυτής οργάνωσης και τη στιγμή που δέχθηκαν την επίθεση "πήγαιναν να προσευχηθούν".

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επίσης μια δεύτερη επίθεση με στόχο σήραγγα που συνδέει το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο και μέσω της οποίας διεξάγεται λαθρεμπόριο, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτές οι δύο επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μερικές ώρες αφότου ένα βλήμα εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ, το οποίο δεν προκάλεσε θύματα ούτε ζημιές.