Ένας Βρετανός επιχειρηματίας κατηγορείται ότι οργάνωσε τη δολοφονία της συζύγου του κατά τη διάρκεια που το ζευγάρι βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος, το 2010 στη Νότια Αφρική, όπου και εκδόθηκε για να δικαστεί, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βρετανική αστυνομία. 

Ο Σριέν Ντεγουάνι, ο οποίος τον περασμένο μήνα έχασε μια μακρά νομική μάχη για να παραμείνει στη Βρετανία, επιβιβάστηκε τη Δευτέρα σε μια πτήση από το αεροδρόμιο του Μπρίστολ με προορισμό τη Νότια Αφρική, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. 

Ο 34χρονος εκατομμυριούχος είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν ικανός να προσαχθεί σε δίκη, εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, όπως κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες. 

Ο ίδιος κατηγορείται ότι έδωσε την εντολή για τη δολοφονία της 28χρονης συζύγου του, Άννυ Ντεγουάνι. Τον Νοέμβριο του 2010 και ενώ βρίσκονταν στο μήνα του μέλιτος στο Κέιπ Τάουν, ένοπλοι σταμάτησαν το ταξί στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι. Ο Ντεγουάνι είχε δηλώσει ότι ενώ αυτός ξέφυγε, οι άγνωστοι άνδρες απήγαγαν τη σύζυγό του υπό την απειλή των όπλων. Μερικές ώρες αργότερα βρέθηκε στο πίσω μέρος του ταξί νεκρή. 

Τρεις άνδρες από τη Νότια Αφρική έχουν ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία.