Η κενυάτισσα θεία του Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ έχοντας ζήσει παράνομα στη χώρα επί σειρά ετών, απεβίωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομικής εταιρείας που την εκπροσωπούσε. 

Η Ζεϊτούνι Ονιάνγκο, 61 ετών, πέθανε στον ύπνο της το βράδυ της Δευτέρας σε κέντρο αποκατάστασης της νότιας Βοστώνης, δήλωσε ο Γκόρντον Λάντερφελντ, μάρκετινγκ μάνατζερ της εταιρείας "Μάργκαρετ Ουόνγκ και Συνεργάτες" με έδρα το Κλίβελαντ.
Ο ίδιος είπε ότι η Ονιάνγκο ήταν άρρωστη από τον Ιανουάριο. 

Η Ονιάνγκο, ετεροθαλής αδελφή του πατέρα του Ομπάμα, εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 2000 και έκανε αίτηση για να της χορηγηθεί πολιτικό άσυλο το 2002 επικαλούμενη τη βία στην Κένυα. Αρχικά η αίτησή της απορρίφθηκε αλλά εκείνη συνέχισε να διεκδικεί άσυλο επικαλούμενη λόγους υγείας. 

Τελικά το 2010 ένας δικαστής για θέματα μετανάστευσης έκανε δεκτό το αίτημά της επιτρέποντάς της να παραμείνει στις ΗΠΑ και δίνοντάς της το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση για χορήγηση άδειας εργασίας. 

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο "Dreams from My Father", ο Ομπάμα αναφερόταν στη θεία του αποκαλώντας την "η γλυκιά θεία Ζεϊτούνι".