Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή επίδοσης πράξεων διορισμού της νέας διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και άλλων κρατικών αξιωματούχων που διορίστηκαν από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ιστορική την περίοδο που διανύει σήμερα η Κύπρος, αφού το κράτος βρίσκεται ενώπιον πρωτοφανών προκλήσεων, αλλά και ανάγκης μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εκσυγχρονισμού, οι υπηρεσίες του κράτους πρέπει να αναδιαρθρωθούν και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών για χρηστή διοίκηση, αξιοκρατία, διαφάνεια στη δράση της διοίκησης και λογοδοσία και, κυρίως, για αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Οι άλλοι αξιωματούχοι που έλαβαν σήμερα τις πράξεις διορισμού είναι ο νέος γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος διαδέχεται την κ. Γιωρκάτζη, η επίτροπος Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Ειρένα Γεωργιάδη, η επίτροπος Ισότητας των Γυναικών Ιωσηφίνα Αντωνίου και ο εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων Νέστορας Νέστωρος.

Αναφερόμενος ειδικά στον διορισμό της επιτρόπου Ισότητας των Γυναικών είπε ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση κάνει πράξη την ισότητα, αφού πρόκειται για τον πρώτο διορισμό αξιωματούχου στη θέση αυτή.

Ο Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και τους διαβεβαίωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος θα είναι πάντοτε δίπλα τους.