Τρεις έφηβοι από την Ιαπωνία κατηγορούνται ότι απέσπασαν ποσό ίσο με 3 εκατομμύρια ευρώ από πολλά πρόσωπα σε όλη τη χώρα, κυρίως από ηλικιωμένους, όπως ανέφεραν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Τα τρία αγόρια, ηλικίας 17 ετών, κάτοικοι της περιοχής του Τόκιο, εργάζονταν για μια εγκληματική οργάνωση η οποία τους έδινε το 2% με 5% του ποσού που κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματά τους, σημειώνει η εφημερίδα Tokyo Shimbun.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, οι τρεις έφηβοι φέρονται να εμπλέκονται σε μια απάτη γνωστή με το όνομα «εγώ είμαι». Ο δράστης τηλεφωνεί στο θύμα του, προσποιείται ότι είναι ένα μέλος της οικογένειάς του που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται άμεσα χρήματα.

Στη συνέχεια ζητά από το θύμα να μεταφέρει ένα χρηματικό ποσό άμεσα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ώστε να διευθετήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να αποφύγει μια ποινή φυλάκισης ή να κακοποιηθεί από τη γιάκουζα.

Παρά την εκστρατεία ενημέρωσης της αστυνομίας, πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα κάθε χρόνο αυτής της απάτης τόσο στην Ιαπωνία όσο και σε άλλες ασιατικές χώρες.

Οι τρεις έφηβοι συνελήφθησαν κάθε ένας ξεχωριστά τους τελευταίους μήνες, ο τελευταίος εκ των οποίων την Τετάρτη αφού προσπάθησε να εξαπατήσει για δεύτερη φορά ένα ζευγάρι εξηντάχρονων, το οποίο είχε πέσει θύμα της συμμορίας και πέρυσι.

Σε αυτή την περίπτωση ο δράστης είπε στο ζευγάρι ότι ο γιος τους άφησε έγκυο μια γυναίκα και έπρεπε να της δώσει αποζημίωση 1 εκατ. γεν (7.000 ευρώ). Την πρώτη φορά το ζευγάρι έδωσε τα χρήματα, όμως τη δεύτερη επενέβη η αστυνομία.