Η κυβέρνηση της Κούβας ξεκίνησε να "λύνει τον κόμπο" που δένει τους πολιτικούς κρατούμενους, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του κινήματος "Γυναικες με τα λευκά", μία ομάδα συζύγων πολιτικών κρατούμενων, χαιρετίζοντας την απελευθέρωση του Αρνάλντο Ράμος, του πρώτου από τους 13 κρατούμενους που αρνούνται να ζήσουν εξόριστοι στην Ισπανία.

"Ξεκίνησε να λύνεται ο κόμπος και ελπίζουμε και οι 12 (κρατούμενοι που δεν έχουν ελευθερωθεί ακόμα) να απελευθερωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λάουρα Πόλαν την επόμένη της απελευθέρωσης του Ράμος.

Εξάλλου οι "Γυναίκες με τα λευκά" χαιρέτισαν την απελευθέρωση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σούου Κίι χαρακτηρίζοντάς της "παράδειγμα" για τη συνέχιση του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Για τις 'Γυναίκες με τα λευκά' η απελευθέρωση της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι έχει μεγάλη σημασία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Πόλαν.

"Την συγχαίρουμε! (...) Είναι παράδειγμα για εμάς", πρόσθεσε η Πόλαν υπενθυμίζοντας ότι οι "Γυναίκες με τα λευκά" έχουν στείλει "πολλές επιστολές ζητώντας την απελευθέρωσή της".