Τρεις υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με αστυνομικούς, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Δύο μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στην επαρχία Γαρμπίγια, στο Δέλτα του Νείλου, αφού προσπάθησαν να πυρπολήσουν ένα φυλάκιο ελέγχου των αρχών, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας αλ Αχράμ. Άλλοι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν.

Στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αιγύπτου, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών διαδηλωτών, σύμφωνα με την ανεξάρτητη εφημερίδα αλ Σορούκ που επικαλείται έναν μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι το θύμα ήταν μέλος της και κατηγόρησε την αστυνομία ότι τον πυροβόλησε.

Από την πλευρά του, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε έναν "επικίνδυνο εξτρεμιστή" στη χερσόνησο του Σινά όπου οι ισλαμιστές μαχητές έχουν πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις τους. Ο Νουρ Χαμντίν ήταν "ένας από τους σημαντικότερους και πιο επικίνδυνους εξτρεμιστές" της χώρας, ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι.

Ο Χαμντίν έπεσε σε ενέδρα του στρατού σε ένα δρόμο του χωριού Αλ Τούμα, στο βόρειο Σινά, και σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.