Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France KLM διέψευσε σήμερα ότι ένα αεροσκάφος της κινδύνευσε να συγκρουστεί στον αέρα με ένα ρωσικό μαχητικό Tupolev Tu-95 στον εναέριο χώρο της Μόσχας, όπως ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Ιζβέστια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 14 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας το Airbus A319 που εκτελούσε την πτήση AF-1645 από τη ρωσική πρωτεύουσα για το Παρίσι πλησίασε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων το βομβαρδιστικό Tu-95. Το ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο πέρασε τόσο κοντά από το Airbus που τα μέλη του πληρώματος άκουσαν τον ήχο των ελίκων του σοβιετικής τεχνολογίας βομβαρδιστικού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο κυβερνήτης του Airbus κατήγγειλε τον κίνδυνο που προκάλεσε η προσέγγιση των δύο αεροσκαφών, ενημερώνοντας για το θέμα την ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπορίας της Ρωσίας (Rosaviatsia).

Ωστόσο η Air France KLM διέψευσε σήμερα ότι υπήρξε κίνδυνος σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών. Το πλήρωμα "αφού εκτίμησε ότι η απόσταση ασφαλείας που απαιτείται από τους κανονισμούς δεν ήταν η πρέπουσα ακολούθησε τις ισχύουσες διεθνείς διαδικασίες", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η γενική διεύθυνση εναερίου ελέγχου της περιφέρειας της Μόσχας υποστήριξε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος.
Σύμφωνα με την Ιζβέστια το επεισόδιο αυτό ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι το Airbus απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο με καθυστέρηση περίπου ενός τετάρτου της ώρας και για αυτό ενώ βρισκόταν σε διαδικασία ανόδου "συναντήθηκε" με το βομβαρδιστικό, που εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε κάθοδο.