Πλοία και αεροσκάφη συνέχισαν το Σάββατο την αναζήτηση των συντριμμιών του Boeing 777 Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, παρότι τις τελευταίες ώρες δεν παρατηρήθηκαν νέα ακουστικά σήματα από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Δέκα αεροπλάνα και 14 πλοία συνεχίζουν να αναζητούν τα ίχνη της πτήσης MH370 , η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από περισσότερο από ένα μήνα μετά την απογείωση της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο μεταφέροντας 239 άτομα επί του αεροσκάφους. «Δεν έχουν επιβεβαιώσει νέες ακουστικές ανιχνεύσεις τις τελευταίες 24 ώρες » ανέφερε σε δελτίο τύπου το Κέντρο Συντονισμού των ειδικών επιχειρήσεων αναζήτησης .

Ένα σήμα λήφθηκε την Πέμπτη κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ένα πολεμικό πλοίο, αλλά όπως εξακριβώθηκε ήταν άσχετο με την μοιραία πτήση MH370. Την ίδια ώρα όπως αναφέρουν οι ειδικοί η διάρκεια ζωής των μπαταριών που διαθέτει το «μαύρο κουτί» πέρασε καθώς η αυτονομία τους υπολογίζεται στον ένα μήνα.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ από τη Σαγκάη της Κίνας και πριν τη συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ έχει μειωθεί δραματικά το πεδίο της έρευνας και ότι είναι σίγουροι για το γεγονός ότι έχουν ανιχνεύσει σήματα που προέρχονται από τα μαύρα κουτιά. Κατά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο ο πρόεδρος της Κίνας ευχαρίστησε τον κ. Άμποτ για τις προσπάθειες της Αυστραλίας να βρεθεί το αεροπλάνο, ανέφερε ο Πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.