Ένοπλοι κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

"Ένοπλοι που φορούσαν στολές παραλλαγής, κατέλαβαν το αστυνομικό τμήμα στο Σλαβιάνσκ. Η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή, διότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε διαδηλωτές και τρομοκράτες", αναφέρει ο Αβάκοφ χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστηνομίας είπε πως οι ένοπλοι δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα, αλλά δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για την ταυτότητά τους. Το Σλαβιάνσκ, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, περίπου 150 χλμ. από τα σύνορα με τη Ρωσία.

Στην ανατολική Ουκρανία, κυβερνητικά κτίρια στις πόλεις Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ έχουν καταληφθεί από φιλορώσους διαδηλωτές που θέλουν οι περιφέρειές τους να αποσχισθούν από το Κίεβο.

Χθες, Παρασκευή, εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθεί από τις αρχές του Κιέβου για να τερματίσουν οι διαδηλωτές τις καταλήξεις, όμως δεν υπήρξε καμιά ένδειξη ανάληψης δράσης από την ουκρανική αστυνομία για την απομάκρυνσή τους.

"Θα το πω και πάλι: αυτοί που θέλουν διάλογο ... θα έχουν διάλογο και αναζήτηση λύσεων. Αυτοί που έχουν πάρει τα όπλα, πυρπολουν κτίρια, πυροβολούν τον κόσμο, την αστυνομία, τρομοκρατούν με ρόπαλα και μάσκες, αυτοί οι άνθρωποι θα τύχουν της κατάλληλης απάντησης", αναφέρει ο Αβάκοφ στην ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός , ο οποίος αναφέρει πως έφθασε χθες, Παρασκευή, το βράδυ στο Ντονέτσκ, ανήρτησε λίγο αργότερα ένα νέο σχόλιο, σύμφωνα με το οποίο "οι ειδικές δυνάμεις εστάλησαν στο Σλαβιάνσκ".