current views are: 1

13 Απριλίου 2014
Δημοσίευση17:11

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

Στο ναδίρ βρίσκεται πλέον η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο έτη θητείας. 

Δημοσίευση 17:11’
αρθρο-newpost

Στο ναδίρ βρίσκεται πλέον η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο έτη θητείας. 

Στο ναδίρ βρίσκεται πλέον η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο έτη θητείας. 

Σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο που δημοσίευσε η Journal du Dimanche, «πολύ ικανοποιημένο» από τον γάλλο ηγέτη δήλωσε μόλις το 2% των ερωτηθέντων. Ενα άλλο 16% δήλωσαν «μάλλον ικανοποιημένοι» από τον πρόεδρο, και αθροιστικά το ποσοστό δημοφιλίας του Φρανσουά Ολάντ έχει κατρακυλήσει στο 18% ένα αρνητικό ρεκόρ για τον σοσιαλιστή πολιτικό. 

Στον αντίποδα το 44% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι «μάλλον δυσαρεστημένοι» από τον Ολάντ ενώ ένα 38% δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο». 

Χαρακτηριστικές της δυσθυμίας των Γάλλων για τον πρόεδρό τους είναι και οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι. Οργανώθηκαν από κόμματα της Αριστεράς και συγκέντρωσαν τουλάχιστον 25.000 κόσμο, σύμφωνα με τις κατά κανόνα μετριοπαθείς εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών. Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών ήταν τα μέτρα λιτότητας αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Εκείνος που αναδεικνύεται σε νέο σταρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι ο νέος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται στο 58% και είναι ο πιο δημοφιλής επικεφαλής της κυβέρνησης στην αρχή της θητείας του, σε σχέση με παλαιότερους πρωθυπουργούς όπως ο Λοράν Φαμπιούς ή ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν.


σχετικα αρθρα