'Εκκληση στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για τις ευρωεκλογές, απευθύνει, μέσω του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Οι εκλογές αφορούν όλους εκείνους που επιζητούν τη βελτίωση της κατάστασης στην ΕΕ, είτε επιθυμούν μία συντηρητική Ευρώπη, ή επιθυμούν μία αριστερή Ευρώπη-όποια κι εάν είναι η γνώμη τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σούλτς.

«Πιστεύω είναι η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι πολίτες με την ψήφο του, στις εκλογές της 25ης Μαΐου, θα εκλέξουν άμεσα για την ηγεσία της Ευρώπης, τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την υψηλότερη εκτελεστική θέση μέσα στην ΕΕ, η οποία αποφασίζεται από το Ευρωκοινοβούλιο, όπερ σημαίνει ότι τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου που θα εκλεγούν στις 25 Μαΐου, θα αποφασίσουν για την ηγεσία της Ευρώπης. Συνεπώς οι εκλογές δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα, αλλά αφορούν τις Βρυξέλλες κι όλους εκείνους που επιζητούν τη βελτίωση της κατάστασης στην ΕΕ, είτε επιθυμούν μία συντηρητική Ευρώπη, ή επιθυμούν μία αριστερή Ευρώπη- όποια κι εάν είναι η γνώμη τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες» τονισε.  

«Εγώ θέλω να απευθύνω πρόσκληση να προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες. Απηύθυνα μία πρόσκληση για να ψηφίσει ο κόσμος. Για το άλλο θέμα θα πρέπει να ρωτήσετε τον (νυν) πρόεδρο της Επιτροπής κι όχι τον υποψήφιο» πρόσθεσε.