Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού του Κατάρ, σεΐχη Αμπντάλλα μπιν Νάσερ αλ θάνι.

Ο κ. Ράμα συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Άρμπεν Αχμετάι, τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Έντμοντ Χατζηνάστο και την υπουργό Τουρισμού, Εγκλαντίνα Γκερμένι.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει ότι ο κ. Ράμα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κατάρ, τον σεΐχη Χαλίφα μπιν Τζάσεμ μπιν Μοχάμεντ αλ θάνι και τον υπουργό Επικρατείας και διευθύνοντα σύμβουλο της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ Άχμεντ αλ Σάγιεντ.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην προώθηση των εμπορικών και οικονομικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, στην υλοποίηση έργων στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της γεωργίας.

Ο εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την πρόθεσή του να υποδεχθεί περισσότερους Αλβανούς, οι οποίοι μπορούν να απασχοληθούν κυρίως στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και των κατασκευών.