Τρεις γυναίκες ονόμασε επικεφαλής ισάριθμων μεγάλων επιχειρήσεων του δημοσίου στην Ιταλία η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι

Όπως ανακοινώθηκε αργά χθες (Δευτέρα), πρόεδρος της εταιρίας υδρογονανθράκων Eni αναλαμβάνει η Έμμα Μαρτσεγκάλια, η πρώην επικεφαλής της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων. 

Στην ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Ηλεκτρικής Ενέργειας διορίστηκε η Πατρίτσια Γκριέκο, πρώην πρόεδρος της επιχείρησης του κλάδου της πληροφορικής Olivetti. 

Στα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane) πρόεδρος αναλαμβάνει η Λουίζα Τοντίνι, μέλος μιας οικογένειας η οποία είναι γνωστή για τη δραστηριοποίσή της στον τομέα των κατασκευών. 

«Πρόκειται όντως για μια σημαντική αλλαγή, με αναβάθμιση και αξιοποίηση των γυναικών, αλλά πρέπει να σημειώσουμε, παράλληλα, ότι οι θέσεις των διευθυνόντων συμβούλων, που έχει άμεση σχέση με την οικονομική διαχείριση των εταιριών παραμένει σχεδόν πάντα μονοπώλιο των ανδρών», σχολίασε η ιταλίδα γνωστή δημοσιογράφος Λίλι Γκρούμπερ. 

Ο πρωθυπουργός Ρέντσι τόνισε ότι «η γυναικεία παρουσία είναι ένδειξη μιας πρωταγωνιστικής δύναμης που ζητούσε εδώ και πολύ καιρό πλήρη αναγνώριση και στον δημόσιο τομέα». 

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρθηκε εξάλλου ξανά στην ανάγκη να περισταλούν οι απολαβές των μάνατζερ του δημοσίου, διαμηνύοντας ότι οι ετήσιοι μισθοί των νέων επικεφαλής των δημόσιων επιχειρήσεων θα έχουν όριο τις 238.000 ευρώ ετησίως μικτά.