«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα προσφέρει για ένα χρόνο κοινωφελή εργασία σε ίδρυμα για την περίθαλψη ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου», όπως αποφάσισε σήμερα το δικαστήριο του Μιλάνου όπου εκδικαζόταν η υπόθεσή του.

Παράλληλα, ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, από την Τρίτη το πρωί μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα, θα μπορεί να μεταβαίνει, μετά από ειδική άδεια, στην ιταλική πρωτεύουσα, για να συναντά τους πολιτικούς του συνεργάτες.

Η κοινωφελής εργασία που καλείται να προσφέρει δεν θα υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες την εβδομάδα, οι οποίες όμως επιβάλλεται να είναι συνεχόμενες.

Η γενική εισαγγελία του Μιλάνου τις περασμένες ημέρες είχε διαμηνύσει πως εάν ο Μπερλουσκόνι επιτεθεί εκ νέου φραστικά στους δικαστικούς, η ισχύς της απόφασης που του επιτρέπει να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωφελή εργασία μπορεί να ακυρωθεί.

Χθες βράδυ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκε στην Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να εγκριθεί άμεσα η μεταρρύθμιση της Γερουσίας ότι και μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από το κοινοβούλιο και στον νέο εκλογικό νόμο.