Την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δρομολογίου, που ενώνει τη σερβική πρωτεύουσα, Βελιγράδι, με τις ιταλικές πόλεις Τεργέστη και Βενετία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Ενέργειας της Σερβίας, Μιλουτίν Μρκόνιτς και εκπρόσωποι του ιταλικού οργανισμού σιδηροδρόμων.

Όπως είπε ο κ. Μρκόνιτς, με την "επανεκκίνηση" της συγκεκριμένης γραμμής, ο απαιτούμενος χρόνος για τη μετάβαση από την αφετηρία (Βελιγράδι) στον τελικό προορισμό (Βενετία) και αντίστροφα, διαμορφώνεται σε περίπου επτά ώρες.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ιταλικού οργανισμού σιδηροδρόμων, Μάουρο Μορέτι επισήμανε ότι ο οργανισμός εξετάζει όλες τις τεχνολογικές παραμέτρους, ούτως ώστε, το σιδηροδρομικό δρομολόγιο να εκτελείται χωρίς πρόβλημα και βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Ο πρέσβης της Ιταλίας στο Βελιγράδι, Αρμάντο Βαρίτσιο υπογράμμισε ότι η Σερβία "βρίσκεται στη ‘καρδιά’ της ανάπτυξης των Βαλκανίων" και πρόσθεσε ότι η Σερβία αποτελεί ένα στρατηγικό εταίρο της Ιταλίας.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ο κ. Βαρίτσιο, μεγάλος αριθμός ιταλικών εταιρειών δραστηριοποιούνται στη σερβική αγορά και εξίσου σημαντικός αριθμός επιχειρηματικών σχημάτων αναζητούν ευκαιρίες για την επενδυτική τους "είσοδο" στη Σερβία.