Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δρομολογίου Βελιγράδι - Τεργέστη - Βενετία


Την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δρομολογίου, που ενώνει τη σερβική πρωτεύουσα, Βελιγράδι, με τις ιταλικές πόλεις Τεργέστη και Βενετία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Ενέργειας της Σερβίας, Μιλουτίν Μρκόνιτς και εκπρόσωποι του ιταλικού οργανισμού σιδηροδρόμων.

Όπως είπε ο κ. Μρκόνιτς, με την "επανεκκίνηση" της συγκεκριμένης γραμμής, ο απαιτούμενος χρόνος για τη μετάβαση από την αφετηρία (Βελιγράδι) στον τελικό προορισμό (Βενετία) και αντίστροφα, διαμορφώνεται σε περίπου επτά ώρες.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ιταλικού οργανισμού σιδηροδρόμων, Μάουρο Μορέτι επισήμανε ότι ο οργανισμός εξετάζει όλες τις τεχνολογικές παραμέτρους, ούτως ώστε, το σιδηροδρομικό δρομολόγιο να εκτελείται χωρίς πρόβλημα και βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Ο πρέσβης της Ιταλίας στο Βελιγράδι, Αρμάντο Βαρίτσιο υπογράμμισε ότι η Σερβία "βρίσκεται στη ‘καρδιά’ της ανάπτυξης των Βαλκανίων" και πρόσθεσε ότι η Σερβία αποτελεί ένα στρατηγικό εταίρο της Ιταλίας.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ο κ. Βαρίτσιο, μεγάλος αριθμός ιταλικών εταιρειών δραστηριοποιούνται στη σερβική αγορά και εξίσου σημαντικός αριθμός επιχειρηματικών σχημάτων αναζητούν ευκαιρίες για την επενδυτική τους "είσοδο" στη Σερβία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο