Ένας ρώσος βουλευτής αρμόδιος για την Παιδεία κάλεσε τους Ρώσους να «εκτιμήσουν» την «άρια» καταγωγή τους, η οποία, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να αναφέρεται στα βιβλία της ιστορίας, προκαλώντας σήμερα σάλο στον ρωσικό Τύπο.

«Η χώρα μας έχει μια μεγάλη ιστορία. Ένα παρακλάδι τις άριας φυλής κατέβηκε από τα Καρπάθια και εγκαταστάθηκε ειρηνικά στη μεγάλη ρωσική πεδιάδα, τη Σιβηρία, το πιο ψυχρό μέρος του πλανήτη, και έφτασε ως τον Ειρηνικό Ωκεανό», υποστήριξε ο Βιάτσεσλαβ Νικόνοφ, όπως αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος της Δούμας, της κάτω βουλής της Ρωσίας.

Ο λαός αυτός «τράφηκε από τους πλούσιους πολιτισμούς του Βυζαντίου, της Ευρώπης, της Ασίας, συνέτριψε τον φοβερότερο εχθρό της ανθρωπότητας, τον ναζισμό, και άνοιξε τον δρόμο προς το διάστημα», πρόσθεσε ο Νικόνοφ.

Οι δηλώσεις του ρώσου αυτού βουλευτή, εγγονού του υπουργού Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης Βιάτσεσλαβ Μολότοφ που είχε υπογράψει το μυστικό σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της ναζιστικής Γερμανίας το 1939, προκάλεσαν σάλο σε μέρος του ρωσικού Τύπου και στο Διαδίκτυο.

TAGS