Επέστρεψε ο χειμώνας σε αρκετές βαλκανικές χώρες, όπου σημειώνονται από χθες χιονοπτώσεις και έχει μειωθεί αισθητά η θερμοκρασία.

Στο δυτικό τμήμα της ΠΓΔΜ, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 40 εκατοστά με αποτέλεσμα να διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Χειμερινό είναι το σκηνικό στην Οχρίδα, όπου το βράδυ και σήμερα το πρωί σημειώθηκε ισχυρής έντασης χιονόπτωση. Στην περιοχή του Μάβροβο, όπου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε τμήματα της Μπίστρα με μεγάλο υψόμετρο το χιόνι έφθασε το στρώμα του χιονιού έφθασε τα 40 εκ.

Στην Κροατία χιονίζει στην οροσειρά Μπιόκοβα, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει έως και 15 βαθμούς και το θερμόμετρο δείχνει- 5 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή των λιμνών Πλίτβιτσε, στην Κορένιτσα και στο Μπιελόπολιε.

Στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη χιόνισε στο Σαράγεβο και σε ορεινές περιοχές και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το βράδυ.

Λόγω του χιονιού στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και στη Σερβία. Στο όρος Κοπαόνικ το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 20 εκατοστά, στην Κουκάβιτσα τα 30 εκατοστά και στη Βλάσινα τα 18 εκατοστά.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στο βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου και στο όρος Ζάμπλιακ το ύψος του χιονιού ανήλθε στα 25 εκατοστά.

Στη Ρουμανία η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει κίτρινο συναγερμό για ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά σε επτά επαρχίες στο νότιο τμήμα της χώρας.