Με το σύνθημα «εμείς είμαστε η άλλη Ευρώπη. Όλα τα υπόλοιπα είναι Τρόικα», ξεκίνησε η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στο θέατρο Βιττόρια της Ρώμης.

Το ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» που στηρίζει στην Ιταλία, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει καταφέρει να συλλέξει 220.000 υπογραφές, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Κύριοι ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης, στην περιοχή Τεστάτσιο της Αιώνιας Πόλης, ήταν ο γραμματέας του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα, και η συγγραφέας και δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλι, η οποία είναι από τους κύριους εμπνευστές του ιταλικού «ψηφοδελτίου Τσίπρα».

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από την επανίδρυση της Ευρώπης για να καταφέρουμε να επανιδρύσουμε την Αριστερά», τόνισε ο Βέντολα, σύμφωνα με τον οποίο «ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προσδώσει μια νέα, βαθύτερη σημασία στην πορεία και στην δράση της ευρωπαϊκής αριστεράς».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» υπογράμμισε ότι «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι υπεύθυνη για την αποδοχή των συνταγών και των επιβολών της τρόικας, η οποία τόλμησε να σκεφθεί ακόμη και μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, την χώρα που αποτελεί την κοιτίδα της ηπείρου μας».

Όπως θέλησε να τονίσει με έμφαση η Μπάρμπαρα Σπινέλλι «το ιταλικό ψηφοδέλτιο «η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» θέλει να αποδείξει ότι ο θυμός και η κριτική προσέγγιση μπορούν πράγματι να μετατραπούν σε μια θετική διάσταση και δράση, ώστε να επανοικοδομηθεί η Ευρώπη».

Η γνωστή αρθρογράφος της εφημερίδας La Republica, τέλος, κατέστησε σαφές ότι «το ψηφοδέλτιο αυτό απευθύνεται κυρίως στους αριστερούς ψηφοφόρους, αλλά όχι αποκλειστικά σε αυτούς. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες οι οποίοι θέλουν να μετατραπεί, η Ευρώπη αυτή, σε μια πραγματική ένωση».