Μια επίλεκτη ομάδα της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που μάχεται στη Συρία εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σκότωσε τον επικεφαλής του Μετώπου αλ Νόσρα και την οικογένειά του στην επαρχία Ιντλίμπ, σε ένα ακόμη επεισόδιο της αιματηρής αντιπαράθεσης μεταξύ των αντίπαλων ισλαμιστικών ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τέσσερα μέλη του ΙΚΙΛ διείσδυσαν χθες Τρίτη το βράδυ στο σπίτι του επικεφαλής του Μετώπου αλ Νόσρα στην Ρας αλ Χοσν και διέπραξαν τη σφαγή. Σκότωσαν τον «εμίρη» του Μετώπου αλ Νόσρα στην περιοχή της Ιντλίμπ, τον Αμπού Μοχάμαντ αλ Ασνάρι, τη γυναίκα του, την κόρη του, καθώς και τον αδελφό του και την ανιψιά του.

Μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα κυνήγησαν την ομάδα του ΙΚΙΛ, σκότωσαν έναν από τους δράστες και συνέλαβαν δύο ακόμη. Ο τέταρτος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που έφερε, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Εξάλλου, στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ το ΙΚΙΛ έθεσε υπό τον έλεγχό του ένα χωριό. Το ΙΚΙΛ είχε εκδιωχθεί από την περιοχή αυτή, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο και αέριο, στις αρχές Φεβρουαρίου και έκτοτε προσπαθεί να την ανακαταλάβει.

Παρόλο που οι δύο ομάδες των σύρων εξεγερμένων προέρχονται από το παρακλάδι της αλ Κάιντα στο Ιράκ οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν αφότου το Μέτωπο αλ Νόσρα αναγνωρίστηκε ως το επίσημο παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία και πλέον η μία ομάδα αντιμάχεται την άλλη.